María Casado García-H.
Advocaat - Of Counsel

 

María Casado García-Hirschfeld is advocaat bij de balies van Madrid en Brussel sinds 2004 (Franse Balie van Advocaten van Brussel (Lijst E) & Ilustre Colegio de Abogados de Madrid).

Zij heeft een doctoraat in de rechten (PhD) van de Universiteit Rey Juan Carlos I in Madrid en is gespecialiseerd in het recht van de Europese Unie, in het bijzonder in het ambtenarenrecht van de EU, en zij heeft een professionele ervaring van meer dan 13 jaar in verschillende domeinen, eerst als assistente van een  lid van het Europees Parlement, gevolgd door een ervaring als advocaat-vennoot in een internationaal kantoor en vervolgens als secretaris-generaal en juridisch adviseur van beroepsbelangenverenigingen met een internationale roeping.

Zij is auteur van het boek dat in 2014 werd gepubliceerd door het INAP (Instituto Nacional de Administración Pública) “ La Fonction publique de l’UE: (l’auto) régulation institutionnelle. Les Directives Générales d’Exécution (DGE) (Spaanse titel: Función pública de la Unión Europea: (auto) regulación institucional. Las DGA de las instituciones europeas), en verscheidene artikelen inzake geschillen betreffende het ambtenarenrecht van de EU.

Zij is bemiddelaar in burgerlijke, handels-, sociale en familiezaken.

Maria spreekt Spaans, Frans en Engels.

mc@vdelegal.be

Gulden Vlieslaan 77 - 1060 Brussel
+ 32 / (0)2.290.04.00
+32 (2) 290.04.10

VCard downloaden
  • , Revue du Marché commun et de l’Union européenne, n°540, juillet-août 2010